top of page

Herfst Dahl met Griekse yoghurtsaus (V)

Herfst Dahl met Griekse yoghurtsaus Categorie: avondmaaltijd

Deze Herfst Dahl maak je van groene spliterwten, kokosmelk en spinazie. Het is een kruidige, verwarmende schotel. Ideaal voor op een herfstige dag. Ik eet persoonlijk graag en vaak dahl en curry. Linzen, bonen en erwten vormen naar mijn idee een ideale vleesvervanger en ze zitten vol ijzer, vezels en eiwitten. Ze zijn ook makkelijk te verteren en vullen ontzettend. Zeker in combinatie met de juiste kruiden. Yummy!

bereidingstijd: +/- 50 minuten afhankelijk van de spliterwten.

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen) 1 ui 2 tenen knoflook 1 theelepel gemberpoeder 1 rode peper (spaans) 1 rode paprika Olijfolie of kokosolie 1 bosje koriander 1 handvol curryblaadjes (gedroogd) 1 eetlepel Kurkuma of een blokje kurkuma van ongeveer 3 cm, geschild en geraspt 1/2 theelepel zwarte peper 2 theelepels mosterdzaad 1 theelepel fenegriekzaad 7 dl gekookt water (net uit de waterkoker) 300 gram groene spliterwten (liever niet uit blik, maar uit een zakje) 400 gram kokosmelk 1 hand spinazie blaadjes

Voor de yoghurtsaus: 250 gram Griekse yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 theelepel Kervel of koriander Peper en zout Wat ga je doen? 1. Zet de spliterwten op het vuur en kook volgens de bereiding op de verpakking. Meestal kook je ze ongeveer 50 minuten op laag vuur gaar. Dit is afhankelijk van welke je koopt. Zorg dat het geen pap wordt. Als je liever met gedroogde erwten (voorgekookt) werkt, laat deze stap dan vervallen en begin met stap 2. 2. Pel de knoflook, snijd de paprika in blokjes en snij de ui in parten. 3. Hak de rode peper fijn en haal de blaadjes van de koriander af. Snijd de steeltjes in kleine stukjes. 4. Zet een pan met dikke bodem op hoog vuur en verhit de olie. 5. Pers de knoflook in de pan, voeg de uitjes, de rode peper, de koriandersteeltjes en de blokjes paprika toe. Roer goed om en draai het gas wat lager. 6. Doe dan de curryblaadjes, kurkuma, zwarte peper, fenegriekzaad en de mosterdzaadjes erbij en blijf goed roeren. 7. Giet dan het kokende water, de erwten, en de kokosmelk erbij. Leg een deksel op de pan en roer tussendoor een paar keer.

8. Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te mengen. Je kan er eventueel nog een klein teentje knoflook door heen doen.

9. Haal de dahl van het vuur. Schep de spinazieblaadjes erdoorheen, deze zullen meteen slinken. Decoreer met de koriander blaadjes en serveer de yoghurtsaus apart.

Heerlijk met een naanbroodje!


join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page